maandag 19 november 2012

maandag: samen met de dikkebuik kabouter gezond leren eten

eu??? er is zo veel veranderd in onze klas… “kijk juf” “ kijk juf” overal melk flessen en ontbijtgranen en wat doet die “ Contifuur” ( confituur) hier ???
aaa dat is van kabouter lekkerbek. Kabouter lekkerbek eet super graag maar…. ongezond. Elke dag koekjes, cola, chocolade,…. NIET GOED! daarvan krijgt hij heel veel buik pijn en dan moet de dokter komen.   
 
 je moet confituur eten, boterhammen, fruit en VEEEEEEL melk drinken zegt de dokter. Kabouter lekkerbek gaat naar dewinkel en koop alles wat lekker gezond is en kijk eens aan… hij is niet meer zo dik, en heeft geen buikpijn meer, JEEEJ!
 
Maar wat heeft  de juf nu gedaan…. de slaapkamer is veranderd in een ontbijt kamer! we kunnen er melk drinken, boterhammen met confituur eten, ontbijtgranen, fruitsap drinken, en veel appels eten. mmmm dat gaat smaken => maar niet echt he natuurlijk !!!
 
maar weet je wat ook heel leuk is …. in de zandbak spelen met de potjes, botervlootjes, melk flessen met gaatjes in,… zo kunnen we allemaal lekkere dingen maken voor de juf ( ik heb vandaag nogal mogen eten hoor J) 
 
DOKTER, DOKTER” werd er door de klas geroepen, ik ging kijken en Chralien en Maxiene waren het verhaal aan het na spelen. niet goed kabouter, je moet contifuur eten, en melk drinken!, geen chocolaattte en cola!”

aaa nu mogen we echt eten.. .
en wie wordt de melkkoning ???? Mohamed! dikke duim! we moeten gezond eten heeft de juf gezegd, want straks gaan we turnen.  
 
 
wooow zeg amaj, na de turnles hebben we wel een dutje verdient hoor…
tot morgen lieve schatten en goed uitrusten want we moeten veel doen hoor morgen ! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten