dinsdag 20 november 2012

dinsdag: mmmm..... lekker van alles proeven.


Wat zit er in de mand van de juf …. kom we gaan eens piepen! Snoep, cola, brood, confituur,…. eu???  

Eerst hebben we een waarneming gedaan over allerlei gezonde dingen, en de ongezonde….. dingen die hebben we aan de kant gezet, die zijn NIET GOED ! Nadien was er een spelletje, leuk hoor, draaien en kijken en nemen en juist zetten ( de peuters moesten draaien aan de draaischijf, ze kwamen bv op cola => NIET goed dus dat moet in de bak. Als ze bv op brood kwamen => WEL GOED mochten ze dat op de ontbijt tafel zetten.

Na de speeltijd had kabouter pinnenmuts zo’n grote honger dat hij van al ons fruit gebeten heeft. je moet dat vragen he kabouter pinnenmuts, nu hebben wij geen fruit meer…..gelukkig kwam de juf met een idee, we gaan vals fruit maken van klei. Bananen, appels, mandarijntjes,…. zo hebben we altijd fruit in de klas, dat niemand kan op eten!

eerst experimenteren, dan kneden, dan rollen en dan lange kromme slangetjes maken, of bolletjes. “Ik heb mama en papa banaan” “ ik baby banaaa” (banaan)

 

 
 
Nadien hebben we nog een versje geleerd:

“alles moet op tafel staan,
boterhammen, melk en een banaan.
een mes, een glas en een bord
alles waar ik groot van word!”
En na het versje hebben we een heel grappig filmpje van kapitein winokio gezien, wat een gekke kapitein zeg !

Ziezo ons dagje zit er weer al op, maar weet je wat…… hier kan je al eens zien wat we morgen gaan doen. Iets met een tik en een tak en nog rotte appels en bananen…. dat ziet er spannend uit ! tot de volgende.  





Geen opmerkingen:

Een reactie posten